Vitlöks & pepparmyntsdoftande fisk med en sallad på spenat, sparris, rädisor, gröna salladsärtor och mangochutney.
(2 portioner)
Börja med att tina den vita fisken (själv har jag använt 1 paket Alaska Pollock).
Smält lite kokosolja i en kastrull och blanda med 2 pressade vitlöksklyftor. Täck knappt botten av en saute´panna med vatten och lägg i fisken. Smörj in den med vitlök och kokosoljan och täck den helt med 2-3 nävar färska kvistar pepparmynta. Lägg på locket och låt sjuda i ca 10-15 minuter.
Ta under tiden fram en mindre kastrull och koka upp ca 1-2 dl vatten (inte mer vatten än 1 cm från botten) tillsammans med 1/2 tsk grönskasbuljong. Lägg i den ansade gröna sparrisen, stäng av värmen, lägg på lock och låt sparrisen få ångkoka ca 5 minuter.
Gör en sommar fräsch sallad på färsk bladspenat, den lätt ångkokta sparrisen, hackad gröna sockerärtor och hackade rädisor. Bland ihop och smaksätt salladen med lite olivolja, några droppar färsk citron och 1 msk mangochutney.
När fisken är färdigkokt, salta och peppra efter behov beroende på fisksort och servera tillsammans med salladen.
Tips! Inom naturmedicinen är Pepparmyntan känd för att stimulera matsmältningen och är vanlig i örtteér för att mildra magknip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar