9 juni 2008

Kombinera livsmedel rätt

Konsten att kombinera livsmedel
För en bättre matsmälltning, mer energi och att slippa gasbildning.
Lär dig att kombinera livsmedel på rätt sätt och hjälp kroppen att bryta ned maten effektivt och bra. Slipp gasbildning, bränn fett mer effektivt och slipp stora klumpar av gifter och celluliter.

Livsmedlen kan delas in i 4 olika grupper

GRUPP 1: Proteiner
Fisk, Skaldjur, Kött, Mejeriprodukter, Ägg, Nötter och Sojaprodukter.

GRUPP 2: Kolhydrater
Gryn (havre, ris, pasta, råg, majs, hirs), Spannmålsprodukter (bröd & bakverk), Honung, Sirap, Potatis & andra stärkelserika grönsaker, Socker & godis.

GRUPP 3: Grönsaker utan stärkelse
Sallader, Örter, Frön, Oliv & övriga kallpressade oljor.

GRUPP 4: Frukt
Melon är den frukt som rekomenderas att alltid ätas utan någon annan frukt till.

4 Enkla Kombinations Tips!
1. Ät inte grupp 1(Proteiner) och grupp 2(Kolhydrater) samtidigt.
2. Grupp 3(Grönsaker) kan ätas tillsammans med både grupp 1 eller grupp 2.
3. Grupp 4(Frukt) bör alltid ätas utan någonting annat och minst en halvtimme före någon annan grupp. Äter man frukt direkt efter maten lägger den sig bakom maten och börjar jäsa i tarmarna och man kan lätt drabbas av gasbildning och dålig matsmältning. Bästa tillfället att äta frukt är till frukost på tom mage.
4. Vänta minst 2 timmar efter att du har ätit kolhydrater (grupp 2) innan du äter proteiner(grupp 1) och efter proteiner bör det gå 3 timmar innan du äter kolhydrater. Det tar nämligen 2 timmar för kolhydrater att nå ner i tarmen och 4 timmar för proteiner.

Inga kommentarer: