9 juni 2008

Härliga Lördag

FRUKOST: NÄRINGS BOMB
(1 portion)
Mixa 1 banan tillsammans med saften från 1 apelsin och 1 tsk spirulina pulver.

MELLANMÅL 1: 1 stor klase vindruvor

LUNCH:
Lunchmacka med chevre, avokadokräm , sallad och fikonmarmelad, 1 kopp grönt te.

MELLANMÅL 2: 1 äpple och 4 bitar 70% mörk choklad (det är ju lördag) , & ört te.

MIDDAG: DRAGON MARINERAD KALKON
(4 portioner)
Sätt ungen på 200 grader.
Koka upp 4 dl vatten i en kastrull. Tillsätt 2 tsk misopasta.
Förbered en ugnsform med aluminium folie som kalkonen ska tillagas i.
Olja och snöra in den ekologiska kalkon steken (ca 800 g) och placera den i foliets mitt.
Lägg ett par rejäla kvistar med färsk oregano ovanpå och häll över ca 2 dl färdig misosoppa.
Packa in steken med foliet och tillaga i mitten av ugnen ca 45 min.
Ta ut steken ur ugnen och låt den vila ca 15 min i foliet. Skär den sedan i 1 cm tjocka skivor.
I kastrullen med den resterande misosoppan tillsätter du nu;
2 Gula lökar i bitar
4 Morötter i stavar
2 Röda paprikor skivade
2 Broccoli delad i bitar
Låt ångkoka på svag värme under lock ca 8 minuter.
Servera med böngroddar och garnera med en kvist färsk oregano.

Gott att dricka till: Redwood Creek, Chardonnay 2006.

Dessert: Tärna en stor mogen ananas som legat i kylen över dagen och blivit lagomt sval. Kör den i mixern tillsammans med ca 1 dl Aloe vera Bits´n Peches och 1 dl cocos nöts mjölk. Häll upp i drinkglas och servera gärna med en ananans skiva.

Inga kommentarer: