24 juni 2008

Kokosfett - bra både för din hud och i matlagning


Många känner till och har även prövat att använda kokosfett som hudlotion på kroppen och fått fina resultat av det.

Men kokosfett passar även alldeles utmärkt vid matlagning. Eftersom kokosfett är stabilt vid höga tempraturer är det därmed idealiskt för bakning, fritering och stekning. Kan också användas som pålägg. Kokosfett innehåller inga transfettsyror och bildar inga heller vid upphettning som många andra vegetabiliska oljor gör.
Det går även bra att blanda kokosfett med andra oljor såsom oliv- och sesamolja och användas som en dressing över en sallad.
Witzenburg erbjuder en kokosolja som är både ekologisk, kallpressad och luktfri. Den är inte heller hydrerad utan en helt naturlig vegetarisk produkt. Den innehåller nästan 50 % Laurin syra som är ett ämne kroppen absorberar effektivt och förbandlar till energi istället för att lagra det. Laurin syra sänker det skadliga kolesterolet (LDL).

Inga kommentarer: