Vegetarisk gratäng med sötpotatis toppad med getost
(4 portioner)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sötpotatisen (1 stor eller två små), skär den i stora bitar och koka den i ca 15 minuter tills den blir mjuk. Ta under tiden fram en större kastrull, värm upp lite olivolja och 1 dl vatten, tillsätt 1 klyfta hackad vitlök, 1 hackad gul lök och två hackade selleristjälkar. Bryn 2 minuter och tillsätt sedan 3 dl vatten med 1 tsk grönsaksbuljong. Koka upp och lägg i 1 tärnad zucchini, 1 broccoli findelad(använd även stjälken), 2 tärnade tomater. Sjud under lock på svag värme i ca 10 minuter. Blanda i 1 näve klippt persilja och häll över grönsakerna till en ugnsfast form. Spar vätskan och använd den till att göra mos av sötpotatisen, rör även ned två ägg i potatismoset, smaksätt med lite tamarisås och häll moset över grönsakerna i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått lite färg. Ta ut gratängen och smula över getost. Servera tillsammans med lite grön sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar