Dillpocherad lax med rödbetssky, grön sparris, alfalfa och sojabönsskidor.
(2 portioner)
Använd grönsakspressen och börja med att göra en hälsosam fördrink för levern, på 2 färska skalade rödbetor, 6 skalade morötter, 2 cm skalad ingefära och 4 selleristjälkar. Spara ca 2 dl till laxen.
Smält lite kokosfett i en saute´panna, lägg i laxfileérna och bryn dem på båda sidorna tills de får lite färg. Häll i rödbetsjuicen och täck laxfileérna med hackad dill, lägg sedan på locket och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Späd med lite vatten om det behövs.
Förbered sparrisen och bönorna under tiden. Ta en kastrull och koka upp ca 1 cm med vatten, lägg i en bukett skuren grön färsk sparris, när det börjar koka stäng av värmen, lägg på locket och låt ångkoka på eftervärmen i max 2 minuter, häll sedan bort vattnet och kyl ned sparrisen och lägg över i en serveringsskål.
Lägg i två nävar med färska eller frusna sojabönsskidor i samma kastrull, fyll på med vatten precis så att det knappt täcker bönorna. Koka upp och häll bort vattnet och kyl direkt. Strö sedan lite havssalt över.
Vid servering, droppa lite citron över laxen och strö över lite havssalt.
Är du riktigt hungrig, servera en grön sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar