16 juli 2008

Lax med mango- & chilisås

Ångkokt laxfile´med hemlagad mango- & chilisås, färska soyabönor, broccoli och jasminris.
(2 portioner)
Börja med att koka jasminriset tillsammans med 1 tsk grönsaksbuljong.
Ångkoka laxfileérna med lite grönsaksbuljong. Skala och tärna 2 färska mango(går lika bra med 1 paket fryst mango från ica). Koka upp ca 1 dl vatten i en mindre kastrull, tillsätt mangon, 1 finhackad chili, 3 finhackade vitlöksklyftor och låt sjuda tills mangon blivit tillräckligt mjuk för att kunna mosas till mindre bitar med en gaffel, smaksätt eventuellt med lite havssalt och kokosfett.


Servera med lätt ångkokta broccoli buketter och soyabönsskidor med en nypa havssalt. (Tips! Försök inte att äta skalet till soyabönorna, det är innehållet du vill åt)

Inga kommentarer: