Sesamnuggets med sås på solmogna tomater och färska aprikoser
servera med jasminris och mangoldsallad.
(4 portioner)
Börja med att koka jasminriset.
Under tiden, bryn 1 gul lök med 1 tsk kokosfett i en kastrull. Tärna 4 stora solmogna tomater, 2 morötter och fyra färska söta aprikoser(är de inte tillräckligt söta, smaksätt med 1 tsk mangochutney) och tillsätt i kastrullen. Fyll upp med ca 1 dl vatten och 1 tsk grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 5-10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt 2 kvistar färsk basilika och två pressade vitlöksklyftor och mixa till en jämn smet i mixern. Smält 1 tsk kokosfett i en stekpanna och bryn 2 paket sesamnuggets ca 3 minuter på var sida. (Rekomenderar sesamnuggets från Hälsans Kök.)
Servera tillsammans med mangoldsallad blandad med hackad tomat, lök och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar