10 aug. 2008

Rödbetspocherad lax med avocadosalsa

RÖDBETSPOCHERAD LAX MED HARICOTVERTS & AVOKADOSALSA
(2 portioner)

Använd din grönsakspress och gör en juice på 2 rödbetor, 4 morötter, 2 selleristjälkar och 1/2 gurka.

Värm 1 tsk cocosolja i en kastrull, lägg i två bitar laxfile och bryn dem på båda sidorna några sekunder tills de fått färg. Häll i hälften av grönsaksjuice(servera resten i glas som en näringsrik fördrink), låt sjuda under lock på svag värme.

Ta fram en till kastrull och värm haricotvertsen i lite vatten med havvssalt under lock i ca 3 minuter. Klipp dem eventuellt i mindre bitar.

Förbered under tiden avocadosalsan.
Mosa 1 avokado tillsammans med 1 finhackad stor mogen kvisttomat och 1 pressad vitlöksklyfta, smaksätt med 1 tsk sambal oelek och en nypa havssalt.

När laxen är färdig, droppa över lite färskpressad citron och lite havssalt.

Inga kommentarer: