25 juli 2008

Chili & Lime grillad kyckling med ruccolasallad

Chili & lime marinerad grillad kyckling med en ruccolasallad toppad med chili & getost.
(Kan tillagas både på grill samt i ugnen på 200 g)

Efter att kycklingen är tvättad, börja med att droppa över lite soya. Rör ihop 2 rågade tsk sambal oelek, 1 tsk olivolja med saften från en limefrukt och marinera kycklingen med detta.

Förbered salladen medan kycklingen ligger på grillen. Blanda ruccolasallad med strimlad gurka. Tärna och smula över getosten. Droppa över 1/2 dl färsk kallpressad Aloe Vera. Finhacka en röd chilifrukt (skölj bort de starka fröna), bland med 3 msk olivolja och häll det över salladen. Rör om före servering.

Servera med färska soyabönsskidor, smula lite havssalt över dem och dom passar även utmärkt som snacks före maten.

Inga kommentarer: