29 juli 2010

Frittatamuffins med fetaost och oliver

(12 stycken)

300 g kokt potatis, låt svalna och sedan tärna.
20 cm purjolök av den ljusa delen, fräs mjuk med 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja.
1 dl hackade urkärnade kalamatoliver
150 g tärnad fetaost
8 ägg
1 1/5 dl mjölk
Krydda med salt och citronpeppar.
(Tips! Prova gärna även med oregano, vitlöken kan uteslutas om så önskas).

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda lökfräs, potatis, fetaost och oliver och fördela blandningen i en smord muffinsplåt(för 12 stycken). Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över fyllningen i muffinsplåten.
Tillaga mitt i ugnen ca 35-40 minuter.

Kan ätas varma som kalla. Gott både till grillat, sallader m.m.


Inga kommentarer: