21 sep. 2008

Mungbönsgryta med tonfisk

GRYTA PÅ MUNGBÖNOR & PALSTERNACKA MED TONFISK OCH STEKT ÄGG
(2 portioner)

Börja med att koka mungbönor enligt bruksanvisning på förpackningen(glöm ej blötlägga bönorna i vatten ca 8 timmar före kokning).
Värm lite olja i en wokpanna.
Skiva alt. strimla och bryn 1 palsternacka, 1/2 zucchini, 1 gul lök, 1/4 fänkål.
Efter någon minut tillsätt ett par stycken hackade rädisor, 1 vitlöksklyfta och de kokta mungbönorna. Smaksätt med lite basilika, timjan och en nypa havssalt.

Servera med 1/2 burk tonfiskbitar i olja och ett stekt ägg.

Tips! Koka alltid bönor tillsammans med en bit Kombu(en sortsalger), det gör dem mer lättsmälta och ger mindre gaser.

Inga kommentarer: